menuMENUHledat

Reportáž psaná na drátě aneb do Ženevy Teslou po Superchargerech, 3. díl

31.03.2016 09:41
Reportáž psaná na drátě aneb do Ženevy Teslou po Superchargerech, 3. díl

Přinášíme třetí část reportáže od Dominky Domancové, o cestě jejího kamaráda Dominika s přítelkyní na autosalon v Ženevě. V minulém díle popisovala peripetie se zamrzlou Teslou a jejich zdárné vyřešení. Ale mezi zmrzlou Teslou a Ženevou jsou ještě dva Superchargery, které její přátelé navštívili. A věřte nebo ne, i na těchto zastávkách se děly věci až nevídané.

Příjemný bonus pro majitele elektromobilů – skvělá snídaně

Je 7:30 ráno a bílá Tesla právě zastavuje před hotelem v Egerkingenu, kde je umístěn jeden ze Superchargerů. Auto i posádka zdárně rozmrzli, vůz se nabíjí a jediné, co Dominika a jeho polovičku momentálně sužuje, je hlad. Přilehlý hotel sice nabízí možnost se nasytit, ale naše nerozhodná dvojice váhá a spekuluje, že se nasnídá až cestou.

Do jejich nejistoty náhle vstupuje hotelová recepční s nabídkou velmi výhodné snídaně zde v hotelu. Aniž by tušili, zač se jim dostává takového privilegia být pozváni k ranní hostině, vydávají se Dominik s přítelkyní za sympatickou recepční a vydatně posnídají.

Recepční jim posléze vysvětluje, že tady u nich nabízí každému elektromobilistovi zvýhodněné občerstvení. No výborně! I takto se dá elektromobilita ve světě podporovat, oznamuje mi později nadšený Dominik a já v jeho hlase cítím nevyřčené postesknutí “To jenom u nás tě oholí všude, ať už podporuješ cokoliv.“ Ale zpět k cestě. Zabývat se filipikou na téma česká nátura není smyslem našeho příběhu I když by se pár lidí mohlo chytnout za nos, nebo ne?

Za volantem se knížka nečte!

Naše nasycená dvojice odjíždí směr Ženeva a cestou se ještě zastavují na velkém dálničním odpočívadle u městečka Frasses, kde je umístěn další ze Superchargerů. Sotva se Dominik stihne připojit na nabíječku, už u něj stojí láteřící Švýcar v havajské košili ve stylu Nicka Slaughtera a v pantoflích. V obličeji má výraz chronického smolaře, na něhož se bezděky lepí nepříjemné události, aniž by se o to jaktěživ jakýmkoliv způsobem zasloužil. A co že se mu stalo?

Zatímco jeho Tesla Model S P85D spokojeně nasává energii, on Dominikovi vysvětluje, čím že je vlastně tak pobouřen. No neuvěříte té smůle! Pán si takhle jede ve svém autíčku a najednou mu do očí blýskne světlo. Vyfotili ho! A teď dostane pokutu za rychlou jízdu! A on se přitom jenom začetl do své knihy a zapomněl před tunelem vypnout autopilota a snížit rychlost! No není on pravý chudák?! Ano, je to pech, když si člověk za volantem naprosto pokojně čte, aniž by kohokoliv ohrožoval, a v tom ho někdo vyfotí. Kdyby se stihl aspoň usmát!

Nahoru