menuMENUHledat

10 věcí, které jste netušili o Tesla Model S

10.06.2015 14:15 | Autor: BP | Zdroj: consumerreports.com

7. Ukazatel slepého úhlu se zobrazuje jen na rychloměru

Většina senzorů slepého úhlu ukazuje žluté světlo buď na vnějším zrcátku nebo v horní části čelního skla v tu chvíli, kdy auto projíždí kolem vás, protože bylo pravděpodobně zakryto zadními dveřmi. Tesla oproti tomu ukazuje pouze malé tečky hned vedle rychloměru. Někteří řidiči říkají, že to není úplně šťastné řešení, protože si toho nemusí všimnout, když se zrovna třeba dívají do zpětného zrcátka.

8. Slip Mode

Často se setkáváme se statistikami, kdy je je systém ESC (elektronický stabilizační systém) vyhodnocen jako jeden z nejdůležitějších bezpečnostních prvků. V této době má ale spousta aut na palubní desce tlačítko “Vypnout ESC”. Proč by ale někdo chtěl vypínat tak důležitou bezpečnostní vychytávku?

Protože tento stabilizační systém byl vyvinut, aby ochránil auto před smykem, klouzáním, atd. Pokud ale uvíznete ve sněhu, je dost možné, že budete právě lehké podkluzování potřebovat, abyste se odsud dostali. Což se zapnutým ESC nepůjde. Tesla toto tlačítko prostě jen označila jako “Slip Mode”.

9. Nabíjecí port se sám zavírá

Abyste nabili své auto, nemusíte se dvířek nabíjecího portu ani dotknout. Otevřou se sama. Jakmile podržíte dobíjecí kabel Tesla poblíž portu a stisknete tlačítko na kabelu, dvířka se sama otevřou. Stejně tak jakmile je auto nabité a vy ho odpojíte, po pár vteřinách se dvířka sama zavřou. To eliminuje všechny ty okamžiky, kd yjsme přili k naší staré Tesle a dvířka u dobíjení byla pořád otevřená a plandala, protože jsme je prostě zapomněli zavřít.

10. Mód “Pod vodou”

Na každého člověka, který koupí Tesla Model S, protože má pocit, že tím zachrání planetu, je tu tucet dalších, kteří koupí tento elektromobil, protože jde o výstřel nejmodernější technologie. chtějí mít takové auto, jaké měl James Bond. A Model S je nezklame. Všechny ty vychytávky, velký dotykový displej a na něm obrázek auta, který přesně ukazuje to, co se s autem v danou chvíli děje. Když otevřete dveře u řidiče, otevřou se i na obrazovce. Když rozsvítíte světla, stanes se tak i na displeji.

Když podržíte písme “T” na velkém logu na obrazovce, objeví se kolonka pro servisní kód. Stačí zadat veleznámé Bondovo agentské číslo “007” a vůz na obrazovce se změní na slavnou Bondovu ponorku Lotus Esprit. Což není až tak překvapivé (alespoň od té doby, kdy se objevily zprávy, že Elon Musk tuto filmovou rekvizitu opravdu vlastní.)

Zdroj: Tento článek originálně pochází z ConsumerReports. Autorem je Eric Evarts

Nahoru