menuMENUHledat

10 věcí, které jste netušili o Tesla Model S

10.06.2015 14:15 | Autor: BP | Zdroj: consumerreports.com

3. Můžete otevřít střechu volantem – někdy náhodou

Na centrálním ovládacím panelu můžete v kategorii nastavení zvolit položku “Střecha”. V tu chvíli se přes celou obrazovku objeví obrázek střechy auta a za pomoci ovládacího prvku po pravé straně si nastavíte přesnou míru otevření pomocí procentového ukazatele.

Nebo můžete stisknout rolování po pravé straně na volantu, nastavit jej na střechu, zmáčknout a vualá. Pokud ale necháte nastavení tohoto tlačítka v módu na střešní okno, je dost snadné jej zmáčknout omylem.

4. Manuál je připíchnutý k ovládání

Se všmi těmi vychytávkami, které najdeme v Tesla Model S, není úplně lehké se v tom vyznat. Například když jsem jel poprvé, tak jsem ujel desítky mil, než jsem objevil, kde je indikátor slepých úhlů. Takže dobře po ruce najdete manuál, který byl naprogramován přímo do centrální obrazovky. Prostě jsem zastavil, párkrát kliknul a hned jsem měl nápovědu jako na dlani. Ale rozhodně to nedoporučujeme dělat za jízdy!

5. Parkovací senzor ukazuje vzdálenost v centimetrech

Stále více populární parkovací senzory povětšinou pípají, jakmile se přibližujete při parkování k překážce. Můžete je najít napříč auty všech kategorií. Hodně z nich se zobrazuje pomocí zelených, červených nebo žlutých indikátorů, které signalizují vzdálenost od objektu. Tesla Model S je ještě o jeden krok napřed. Zobrazuje totiž počet centimetrů, které řidiče dělí od nejbližších objektů. Tomu říkáme praktičnost!

6. Model S nemá žádné startovací tlačítko (a nikdy se nemusíte ani dotknout klíčů)

Stačí otevřít dveře, nastoupit, zavřít za sebou dveře a auto se samo nastartuje. Zároveň zobrazí aktuální stav baterie a rychloměr. Vypnutí auta funguje v podstatě stejným způsobem, což může být docela znepokojující. Zmáčknete parkovací tlačítko, otevřete dveře, zvednete se ze sedadla, auto se vypne a rychloměr zase zmizí.

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru