menuMENUHledat

Elon Musk – génius a vizionář XI: Zvládneme přeprogramovat lidskou DNA? Prodlouží nám Musk a jeho tým životy?

07.06.2016 07:00 | Autor: BP | Zdroj: waitbutwhy.com

1) Bylo vážně zábavné drze vyvíjet na Elona Muska nátlak, aby se pustil do dalšího zdánlivě nepřekonatelného úkolu. A sledovat, jak je zklamaný, že už se k něčemu takovému neodhodlal dříve. Přitom dělá pro lidstvo doslova víc, než kdokoliv jiný na planetě.

2) Pro mě byla ohromná zábava nedbale smést morální problémy kolem genetického programování větou: „Myslím, že je tu způsob.“ Zároveň mluvit o DNA, nejmenší a nejkomplexnější látce vůbec, jako o “pouhém fyzickém materiálu hluboko uvnitř”. Přičemž nemám nejmenší ponětí, o čem do detailů mluvím. Ale takové věci budou jeho problém, ne můj.

3) Myslím, že jsem úspěšně zasadil semínko. Jestli se Musk vydá směrem "lidská genetika" a za 15 let od teď budeme všichni žít do 250, dlužíte mi drink.

Jak jste to udělal?

Když sledujete rozhovory s Muskem, uvidíte mnoho lidí, kteří se ptají téměř na totožné otázky jako Chris Anderson v roce 2013 při TED konferenci.

Jak jste to udělal? Všechny ty projekty – PayPal, SolarCity, Tesla, SpaceX – všechny jsou tak odlišné. Jde o tak ambiciózní plány! Jak se může, proboha, jeden člověk tak vypracovat? Dosáhnout na tolik inovací? Můžeme ochutnat některé z vašich tajných přísad?

Existuje spoustu věcí, které podle mě pomáhají Muskovi k úspěchu. Ale myslím si, že tu opravdu je jedna “skrytá přísada”, která Muska staví do úplně jiné ligy, než ve které se nacházejí ostatní miliardáři naší doby. Mám takovou teorii, která má co dělat s tím, jak Musk o věcech přemýšlí a jak se dívá na svět. Jak bude seriál pokračovat, zamyslete se nad tím. A můžeme to probrat v rámci posledního dílu.

Pro teď vás zanechám s Elonem Muskem a Panic Monster.


Autor: Tim Urban

Zdroj: Wait But Why

(Wait But Why publikuje pravidelně. Články rozesíláme e-mailem více než 140 tisícům lidí – přidejte také svůj email a my vás zařadíme mezi odběratele (posíláme pouze několik e-mailů za měsíc). Sledujte nás také na Facebooku Twitteru.)

Nahoru