menuMENUHledat

Musk postaví vlastní Hyperloop a rovnou pod zemí

10.08.2017 07:00 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Musk postaví vlastní Hyperloop a rovnou pod zemí

Muskův koncept Hyperloop, cestování neuvěřitelnou rychlostí v v přepravních kapslích v trubicovém systému, si začal žít vlastním životem. Chopily se ho jiné firmy, které nápad pomalu realizují. Musk to ale nenechá jen tak. Jeho společnost The Boring Company chystá vlastní Hyperloop. A rovnou v tunelu pod zemí.


The Boring Company: projekt na hloubení tunelů a přepravu vozů pod zemí

The Boring Company vznikla, když se Musk rozhodl, že hodlá něco udělat s veřejnou dopravou. Říkal, že ho štvou zácpy a věčně pomalý provoz a jak je jeho zvykem, šel na řešení problému po svém. Prohlásil, že založí novou společnost a začne hloubit tunely. Na kontaktních místech vozovky pak chtěl vystavět výtahy, které by auta přesunula do příslušné úrovně. Tam by je naložil na plošiny podobné skatům a vualá: ohromnou rychlostí se automaticky můžete pohybovat pod celým San Franciscem, Washingtonem a třeba časem i Prahou. Nebyl by to ale Elon Musk, aby mu jedno řešení stačilo.

Pamatujete na přepravní systém Hyperloop? Trubice plná kapslí, ve které se lidé pohybují nejlépe rychlostí zvuku. Za několik desítek minut byste tak mohli překlenout neuvěřitelné vzdálenosti a navštívit třeba emigrovavší pratetičku v D.C. Elon Musk, který koncept Hyperloopu navrhl, vymyslel a začal o něm mluvit nahlas (a to především o jeho technické stránce), jeho realizaci přenechal jiným. Spolu se SpaceX ale vývoj pečlivě sledoval a podporoval.

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru